lauantai 3. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Mitä silloin oikeastaan tapahtui?

Tammikuu
Perinteinen Kajaanin näyttely josta Femma sai sileän erin. Samalla reissulla liisinkihepo matkasi takaisin kasvattajalleen.
Viikko myöhemmin juhlittiin Levillä minun synttäreitä ja päästiin oman pikku Viking Kronoksen hinnasta sopuun puhelinteitse.
Katrin kanssa seuraavalla viikolla vinkka perään ja Nose by Nosea Luleåån vastaan.

Helmikuu
Femma osallistui Pellon ryhmänäyttelyyn ja oli vsp, saaden ekan suomen sertinsä.
Nose starttasin ensimmäistä kertaa meiltä Torniossa montessa. Tasapaksun startin jälkeen otettiin verikokeet ja jatkettiin ongelmien hoitoa nimeltään: juominen, syöminen -> hampaat -> virtsakivet -> kuivuminen..
Helmikuussa alkoi ropisemaan myöskin tietoa Yodan upeasta kaudesta 2013 ja saimme tiedon että Yoda palkitaan Suomen vinttikoiraliiton VUODEN MAASTOJUOKSIJAKSI, siis kaikista vinttikoirista!

Maaliskuu
9.3. Nose starttaa Oulussa kärrylähdössä kuravellissä suuremmin loistamatta.
18.3. Matkaamme Nosen kanssa pessimisteinä Bodenin montelähtöön.. "saakohan tälläkään koskaan edes viimeisiä rahoja". MUTTA Nose rynnii 20metrin pakilta keulaan ja ei päästä ketään ohitseen, lopulta voittaa ylivoimaiseen tyyliin!
Maaliskuussa Yoda steriloitiin.


Huhtikuu
Nose juoksee toistamiseen Bodenin montelähdössä, avauskierros painellaan aikaan 12,6 mutta silti Nose rymistelee lopussa keulaan ja ottaa jälleen kukat! Omistaja/treenari on "uransa" huipulla ja onnesta soikea.
Koirarintamalla Nekun polvi leikattiin Eskelisen Ullan toimesta ja Nekku toipui ekan viikon meillä.


Toukokuu
Nose juoksee Rovaniemen lounasraveissa ja kirii viimeisellä viidelläsadallametrillä viimeisestä parista ulkoa kolmanneksi. Allekirjoittanut ja koirat paukkautuvat yöksi junaan kohti Suomi-cuppia johon sekä Ookka että Yoda saivat kutsun. Kisoista ei jäänyt kerrottavaa, Ookka juoksi ihan oman radan ja keskeytti, Yoda puolestaan meni ihan hapoille ja ryömi maaliin oksentamaan. Toisena päivänä juoksi Femma, joka juoksi puoli rataa todella hienosti mutta vieheen kaartaessa kohti tuomaria, jäi sitten vahtaamaan tuomaria ja jätti radan kesken.
11.5. Nose starttasi monten sm-karsinnoissa jotka sitten päättyivät todella ei toivotulla tavalla hpl:llään ja 7kk sairasloma voi alkaa.
17.5. Yoda käy yrittämässä viimeistä maastosertiään Derbyissä Vaasassa ja sijottuu kolmanneksi.
Loppukuusta Kemin maastoista voitto kuitenkin tulee ja Yodasta tulee Suomen käyttövalio-m. Samaisissa karkeloissa Melli juoskee ekan maastonsa ja voittaa nartut saaden ekan maastosertin.


Kesäkuu
Kesäkuun alussa Femma juoksee viimeisen ryhmäkokeensa hyväksytysti ja saa ratakirjat. Ratakirjojen kunniaksi päättää kuitenkin aloittaa juoksut yhdessä Åkersonin kanssa.
Ensimmäinen hamsteripoikue syntyi.
Nose matkaa laitumelle ja uittoreeni alkaa.
Yoda juoksee juhannuksena ekan ratakisansa ja sijottuu juhannus racessa neljänneksi.

Heinäkuu
Yoda juoksee rataderbyssä ja sijottuu kolmanneksi. Ookka ja Femma keskeyttävät sijoituslähdössä. Viikkoa myöhemmin Yoda, Ookka ja Femma juoksevat kartanon kannussa. Ookka tekee kaksi puhdasta juoksua, Yoda "hukkaa" vieheen ja keskeyttää finaalissa. Femma tulee kolmantena maaliin alkuerässä mutta törmää toiseen koiraan finaalissa ja keskeyttää. "Etelän loman" päätteeksi tytot juoksevat kolmestaan Hyvinkäällä sijoituslähdössä. Maaliin asti pääsee vain Yoda joka tyytyväisenä voittaa ekan kerran radalla :)


Elokuu
Pori ja kuninkuusravit. Kertova juoksee SM-montessa mutta väärää askellajia. Seura on hyvää mutta järjestelyt tökkivät pahemman kerran. Helsingissä järjestettiin maailman voittaja näyttely mihin Femma osallistui kannatuksen vuoksi saaden Eh:oon. Aiemmin viikolla järjestettiin myös sicin world winner club show mitä kovasti järkättiin ja siinä ohessa Yoda pokkasi itselleen BIS-käyttökoiran pystit.
Nose palaa laitsalta laihtuneena ja ötököiden syömänä.
Yodan kanssa matkataan Umeån maastoihin toistamiseen yrittämään Ruotsin maastosertiä, muutaman pisteen erolla hävitää ja jäädään kakkosiksi. Kolmas kertako toden sanoo?

Syyskuu
Oulussa juostaan kuninkuusjuoksut radalla. Kaikki kolme osallistuvat. Femma onnistuu vihdonkin radalla ja voittaa karsinnan. Finaalissa Femma sijoittuu toiseksi ja Yoda kolmanneksi. Ookka puolestaan keskeytti kaverin ollessa taas nopeampi.


Lokakuu
Matkaamme Norjan Harstadiin Femma, Yodan ja lainapoika Galan kanssa. Gala sijottuu parhaassa uroksessa kakkoseksi, Yoda on vsp ja saa sertin ja näin ollen valioituu norjaan, pohjoismaihin ja cacibilla siitä tulee myös C.I.B. Femma sai sileän erin.
Nosen jalkaa ultraillaan taas ja saadaan treenilupa.
Koirat "piipahtivat" Hailuodon maastoissa ja jopa Yoda keskeyttää kylmässä räntäsateessa. Mellin mahdollisuudet menestyä vähenivät kun kaveri härkki koko matkan ja whippetit juoksivat pelkän alkuerän.

Marraskuu
Koirat tauolla, hevonen reenissä. Yhdet pikkujoulut.
Femman synttäreiden kunniaksi Melli ja Femma käy sydänkuuntelussa ja silmätarkissa. Molemmille puhtaat paperit :)

Joulukuu
Femman kanssa matkataan Messariin, erinomainen koira kovassa seurassa molempina päivinä.
Allekirjoittaneella paljon töitä ja Nose palasi 7kk tauolta menestymättä mutta sentään jaloillaan!
Femma ultrataan tiineeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti